Varfest 2014

Gyckel och spex på Lions vårfest

 

 

Margaretha och Uno Magnusson

Att vara Lion innebär att man jobbar hårt och intensivt, ofta under de stora helgerna, ofta utomhus i alla väder. Allt för att samla in pengar till människor i nöd eller till att bekämpa fruktade sjukdomar ute i världen. De hjälper också till att förgylla tillvaron för människor i den egna bygden.


Öland har tre Lionsklubbar, i Borgholm, Färjestaden och Mörbylånga. Du har kanske sett när alla tre samarbetar till exempel under Pensionärsdagen i augusti. Då, när klubbarna avlöser varandra har man tid att växla ett par ord men man hinner inte mycket mer.


För att de tre klubbarna skulle ha mer tid att umgås tillsammans bjöd Lionsklubb Mörbylånga in till en Vårfest i Församlingshemmet i Mörbylånga. Som alla Lionsfester betalades ju även denna av medlemmarna själva. Det blev gott om påskmat, skratt och sång och så kvällens höjdpunkt: underhållning av klubbens egen Uno Magnusson och hans hustru Margaretha. Uno är född i Föra (eller Föe som han själv föredrar) men bor numera i Degerhamn. Det blev en hel del bondkomik och så folkkära sånger från förr. Då log publiken, nickade igenkännande och till slut sjöng alla med.

En lyckad kväll alltså i all enkelhet men också ett utmärkt tillfälle för de tre klubbarna att komma närmare varandra. Och nästa fest är given: Lionsklubb Mörbylånga fyller 60 år i december och det måste man ju fira…