Stipendier mm

2022

 

Ungdomsledarstipendiet

Obs! Inget stipendium delas ut 2020 p g a coronapandemin.

Varje år utses en mottagare av Lions Mörbylångas Ungdomsledarstipendium som nu är på 8000 kronor. Stipendiet överlämnas under midsommarfirandet vid Eriksöre Camping.

Mottagaren utses av klubben. Lämna gärna förslag på stipendiat med skriftlig motivering. För ytterligare information kontakta Tommy Berggren 072-965 61 13.

 

Bokpremier till niondeklassare på Skansenskolan

Lions skänker en världsatlas till elever i klass nio på Skansenskolan varje år. En elev från varje klass väljs ut av lärarna. Utdelningen sker i samband med skolavslutning i skolans aula.

Obs! I år överlämnas priserna i en separat ceremoni.

 

Tall till Pall

Obs! P g a coeronapandemin är 2020-års kurs inställd.

Lions Club Mörbylånga ger minst ett stipendium till deltagare i kursen Från Tall till Pall. För ytterligare information kontakta Jonathan Ballantyne, tel 0485 - 40561. 

 

2017års stipendier

Juni är en månad vi ser fram emot i Lions Club Mörbylånga. Det är då vi delar ut alla våra stipendier för året. 

Först ut under skolavslutningen var klubbens stipendium till en duktig elev i träslöjd från årskurs 8 på Skansenskolan. I år blev det Albin Holmström som får delta i kursen Från tall till pall som hålls i juli på Capellagården. Hela kursen finansieras av Lionsklubbarna i sydöstra Sverige som skickar elever utvalda av deras slöjdlärare. Kursen tar eleverna på en unik resa från det levande materialet i skogen  till en möbel som de själva designar och skapar.

Sedan kom turen till niondeklasserna. Fem bokstipendier delades ut, en till varje klass till elever som har gjort stora framsteg i sitt skolarbete men också gjort en insats för sina skolkamrater.

Under Lions midsommarfirande vid Eriksöre Camping delades ut 2017års Ungdomsledarstipendium. Mottagaren i år, Margaretha Magnusson, hade precis lett ringdansen tillsammans med Birgitta Anzelius och ingen var mer överraskad än hon. Och ingen var mer värd stipendiet. Margaretha har undervisat barn på Sydöland i sång och musik i många år och har dessutom själv skrivit åtskilliga sånger med text och till och med komponerat en barnmusikal som spelades till påsk. Se bilden här.