Stöd på hemmaplan

Tack till alla som köpte Lions egenodlade solrosor!

Det insamlade medlet går till inköp av hjälpmedel till våra äldre.

     

 

****

Paviljon skänkt och uppförd på Villa Viktoria i Mörbylånga

Nu kan de boenden på Villa Viktoria njuta av den fina trädgården skyddade från vind och väder!

******

Bidrag och mjukisdjur till Sjöräddningssällskapet

 

Till Sjöräddningssällskapet i Degerhamn lämnade Lions över 5000 kr samt 10 mjukisdjur (denna gång igelkottar) till småbarn. Detta skedde i samband med ett möte på biblioteket i Södra Möckleby för att informera om vårt arbete, både lokalt, nationellt och internationellt.

 

 

 

Mjukisdjur till ambulanssjukvården

Februari 2018: Lions Club Mörbylånga överlämnade 10 mjukislejon till ambulanspersonalen i kommunen. Dessa mjukisdjur kan ges till småbarn som åker ambulans.

 

********************

Redan från november 2014 hade vi ansvarat för klädutdelning till asylsökande i Mörbylånga (se bilderna nedan).

Vi har också tillsammans med de övriga Ölandsklubbarna stått för kaffeserveringen under Pensionsärsdagen i augusti varje år.

Anslag

Varje år ger Lions Club Mörbylånga bidrag till behjärtansvärda ändamål även lokalt. Det kan vara allt från utbildningsinsatser för att motverka mobbning till resor för funktionshindrade. Vill du veta mer om det, klicka här.

 

 

****************************************

 

September 2015

En lyckad klädinsamling och -utdelning till den nya gruppen flyktingar som anlänt till Mörbylånga! Här ett glatt gäng från klubben.

 

 

För fjärde gången delar Mörbylånga Lions ut till asylsökande

I början av november anlände 95 asylsökande till Mörby Hotell och Vandrarhem i Mörbylånga. Ganska snart började säckar med vinterkläder strömma in från allmänheten till hotellet. Föreståndaren Åsa Ottosson tillsammans med Jenny Norén jobbade (och jobbar) hårt för att hjälpa de nyanlända tillrätta med angelägna frågor som läkarbesök, ifyllande av blanketter och annan kontakt med myndigheterna. Kläderna skulle också behövas snart men Åsa och Jenny såg helst att den verksamheten hölls separat för att de inte skulle bli beskyllda för favorisering av några.

Med början den 11 november har Lions Mörbylånga, i nära samarbete med Åsa Ottosson och Jenny Norén, sorterat och fördelat kläder till de nyanlända vid Mörby Hotell. Kläder strömmar fortfarande in, både från Mörbylångabor och från vänner och bekanta till Lionsmedlemmarna. Många säckar med vinterkläder, stövlar, barnkläder och leksaker har kånkats ut till bilar, körts till Zokker, fritidsgården nära flyktinganläggningen, burits in och sedan omsorgsfullt sorterats och lagts upp i prydliga högar innan flyktingfamiljerna kommer in.

                         

 LS Gunilla Luvö och LP Tomy Berggren                           Lion Janne Fredriksson

Fyra gånger, senast i torsdags, har kläderna delats ut. Lagret fylls på ständigt allteftersom det kommer till bybornas kännedom att gamla vinterjackor inte behöver slängas utan kan komma till nytta en gång till.

 

Fin vinterjacka, eller hur?

Med tiden har vi på Lions lärt känna en hel del nyanlända, familjer och ensamstående, och sett hur de stödjer varandra. Vid varje ny utdelning ser vi att fler barn har varma overaller och stövlar, att männen har vinterjackor, att kvinnorna hittar passande ylletröjor. Fast det är fortfarande svårt att hitta herrskor i storlek 43 och uppåt!

Rita 18 månader och storasyster Rima, 3 år från Syrien

Efter varje utdelning återstår ett par timmar till då vi packar ner allt i kartonger och märker dem: sommar/dam; stövlar/män; babykläder, osv. Vi får alltid hjälp att bära tillbaka alla kartonger till lagret av de asylsökande--tonåringar, tjugoåringar, fyrtiåringar—och de ställer säkert upp nästa gång vi delar ut.

Lion Egard Luvö med Saeed Osam, 15 år, från Syrien

 

***********************

Lions i Mörbylånga har skänkt s.k. dubbelcyklar, först till Villa Victoria, och senast till Rönningegården. En sådan cykel ger de boende möjlighet att komma ut i den friska luften.

Hjärtstartarkurser ges i Lions regi med hjälp av denna utrustning.

2008 byggde Lions ett fågeltorn i Mörbylånga till glädje för fågelintresserade.

 

Frisam-aktiviteter

Flera gånger om året bjuder Mörbylånga Lions i samarbete med PRO och Röda Korset de boende på Rönningegården, Lindero och Villa Victoria på kaffe och underhållning. Här är det Luciafirande med lussekatter och lotteri och Luciatåg.